Les sèries com a eines d’aprenentatge

Hola nois i noies! Sóc el Vincent i vaig ser estudiant de català a Georgetown fa un parell d’anys. La Laura em va convidar a escriure aquesta entrada al bloc perquè vegeu que realment hi ha persones que segueixen amb el seu entusiasme per parlar i practicar català després d’acabar els estudis a Georgetown. Sí, existim 🙂

Us vull parlar una mica de l’eina que he fet servir molt per aprendre idiomes: la televisió. Encara que sembli estrany, mirar programes de televisió és una de les coses que m’ha ajudat més. Deu ser la combinació de situacions reals, llenguatge col·loquial i històries que enganxen els aspectes que més m’atrauen a aquesta eina de aprenentatge.

Últimament, he estat mirant una sèrie que es diu Merlí. Es tracta d’un professor de filosofia a un institut a Barcelona. Aquest professor fa servir la filosofia com a eina per motivar als seus alumnes i fa que reflexionin sobre les situacions que viuen. També es tracta de la vida quotidiana dels joves catalans. A mi em resulta interessant veure com és un institut català i comparar-lo amb els instituts americans, encara que aquesta sèrie és òbviament ficció.

Us animo a buscar una sèrie o programa en català per mirar. Podria ser una bona distracció dels estudis!

Que us vagi bé amb l’última setmana de classes i els exàmens finals! Molta sort!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s